post

Riemaandrijving op de Gazelle Ciytzen C8 (Continental Beltdrive)

Vanaf heden bij ons uit te proberen: de Gazelle Cityzen C8. Deze sportieve lifestyle fiets bevat een van de nieuwere innovaties op het gebied van ‘gewone’ fietsen, namelijk een riemaandrijving ter vervanging van de reguliere ketting. De gemonteerde Continental Drive System Eco beltdrive (zoals het precies heet) is een carbon tandriem die de fiets, naast een unieke uitstraling, ook andere voordelen geeft:

  • Smeerloos: een stuk eenvoudiger om schoon te houden dan een vette ketting. Tevens is smeren niet meer nodig.
  • Stil: in tegenstelling tot de lopende metalen delen bij een reguliere ketting, is de tandriem zeer stil.
  • Onderhoudsarm: de tandriem heeft vrijwel geen rek, waardoor onderhoud nihil word. Ook zal dit ervoor zorgen dat de fiets licht blijft lopen.
  • Duurzaam: weinig slijtage en minimaal onderhoud zorgt ervoor dat de tandriem aanzienlijk meer kilometers meegaat dan een reguliere ketting.

Daarnaast bevat de Gazelle Cityzen C8 een Shimano Nexus 8 versnellingsnaaf, Shimano hydraulische schijfremmen, een sportieve look (en houding)  en een kwaliteitsafwerking die je van een Gazelle mag verwachten.

Gezien de tandriem aandrijving een vrij nieuwe ontwikkeling is proberen we het zelf ook graag goed uit. Naast dat dit leuk is om te doen, hopen we zo ook een goede ervaring en kennis van dit stukje fietstechnologie op te doen.